گروه تئاتر جوان

۱۸.۰۷.۱۳۹۱ - مصاحبه با محمد جواد آقایی کارگردان نمایش سی مرغ سیمرغ

خواستم تا تجربه اي عظيم را در اجراي اين كار به دست آوريم ...

این مصاحبه در بیست و دومین جشنواره تئاتر استانی یزد توسط خبرنگار انجمن هنرهای نمایشی استان یزد تهیه شده است . 


1- به نظرتان متن نمايش سيمرغ چه ويژگي دارد كه براي اجرا آن را در نظر گرفته ايد؟ با توجه به اينكه دو سال است كه براي اجراي اين نمايش تلاش مي كنيد؟ 

 

متن نمايش سي مرغ، سيمرغ را به اين علت انتخاب كردم كه حوادث و آدم هاي اين نمايش در عين بي زماني مصداقي سخت ملموس، اجتماعي و همه زماني دارند و كدام فرد و جامعه است كه براي كشف حقيقت و مبارزه براي يك زندگي بهتر آرمان و خواسته نداشته باشد و براي اين آرمان و خواسته علم و دانش و تجربه نياموزد؟ خواستم تا تجربه اي عظيم را در اجراي اين كار به دست آوريم .

2-چه مدت است كه تمرين ها را شروع كرده ايد ؟از سختيها و مشكلات كار بگوييد؟

البته جانمايه اين نمايشنامه چون خود «منطق الطير» عطار نيشابوري كشف حقيقت است و در عمل مي بينيم كه براي رسيدن به آن بايد تلاش كرد، رنج برده گذشت و فداكاري داشت و سرانجام خود را يافت. ساختمان دراماتيك «سي مرغ، سيمرغ» بر اساس داستان پردازي شرقي يعني داستان در داستان است كه در آن عمل قوي تر از عامل و فعل توانمندتر از فاعل است. بنابراين براي رسيدن به اين امر و اجراي درست كار بارها به محضر استاد و نويسنده كار دكتر قطب الدين صادقي رسيديم و در تمرينات و حتي تجزيه و تحليل متن از نظرات ارزنده ايشان استفاده كرديم . در تمرينات بيان، حركت و آن چيزي كه لازمه آن بود را طي يكسال گذشته انجام داديم و به صورت مستمر از 6 ماه گذشته تمرينات حركتي و ميزانسن ها و كارگرداني اساسي كار شروع شد . كه طي دو سال گذشته بارها كار تعويض بازيگر داشت تا آنجا كه از 25 بازيگر تاكنون استفاده شد . و در حال حاضر 10 نفر برگزيدگان اين مجموعه بودند و هنوز احساس مي كنم جاي بسی كار و تأمل دارد. البته نتيجه اساسي را وقتي گرفتيم كه از راهنمايي استاد سيد ناصر امامي استفاده نموديم .

3-با توجه به مدت زمان طولاني نمايش آيا فكر مي كنيد مخاطب مي تواند با نمايش ارتباط برقرار كند ؟

تجربه اجراي همين متن با نمايشهاي بسيار ديگري حتي با زمان طولاني تر در گذشته نشان مي دهد كه تماشاچي به خودي خود با تايم اجرا نمي تواند مشكل داشته باشد و در ارتباط با ساير عوامل كشش دراماتيك و ريتم و ضرباهنگ كار نيز بهتر است پس از اجرا قضاوت كنيم .

4-نظر خود را در مورد برگزاري جشنواره ها بگوييد؟

برگزاري جشنواه ها در صورتي كه از تجربيات سال هاي قبل استفاده شود وشرايط يكساني از حيث آموزش و اجرايي و امكانات در رسيدگي به گروه هاي شهرستان و زمينه هاي مساوي رشد و شكوفايي استعدادهاي نو فراهم گردد، مي تواند به ارتقاي تئاتر استان كمك كند .

5-وضعيت تئاتر ميبد را چگونه ارزيابي مي كنيد؟

سال 72 سال طلايي تئاتر ميبد بود و در آن سال شهرستان ميبد در رنج جشنواره استان در راه هاي مختلف درخشيد و به گمانم در چهار جشنواره به سطوح كشوري و منطقه اي راه يافت. كه اين امر را مديون زحمات و تلاشهاي بي وقفه پيشكسوت تئاتر ميبد استاد سيدناصر امامي ميبدي مي دانم . اما پس از آن سال جز در يكي دو مورد شاهد افول تئاتر شهرستان ميبد بوده ايم كه اين خود قابل بررسي است و بايد آسيب شناسي اساسي صورت پذيرد.

به نقل از سایت انجمن هنرهای نمایشی استان یزد 

http://www.yazdtheater.ir




نویسنده : http://teatremeybod.ir
لینک مستقیم این مطلب : http://teatremeybod.ir/index.php?name=news&op=view&id=76