تبلیغات


کلاسهای
 
بازیگری
 
به زودی 
  

جستجو در سایت

جستجو

آخرین مقالات

تئاتر خیابانی یا بیرونی

ادامه مطلب


چرا تئاتر کاربردی؟

ادامه مطلب


تأتر «پلِی بَک»

ادامه مطلب


تئاتر برای آموزش بهداشت

ادامه مطلب


تئاتر ِموزه

ادامه مطلب


تئاتر خاطره

ادامه مطلب


نمایش خلاق

ادامه مطلب


تئاتر آموزشی

ادامه مطلب


آیین ها و مراسم سنتی و قدیمی

ادامه مطلب


نمایشنامه زندگی گالیله ...

ادامه مطلب

کلمات کلیدی



آمار سایت


هاست
RSS خروجی

آمار سایت

اخبار





تعزیه در نمایش سوگواره احیاء می‌شود

ارسال شده توسط: مدیر سایت تاریخ: ۰۹.۰۵.۱۳۹۲ بازدیدها: ۳۰۱۵۳
اجرای نمایش‌های تعزیه در مناسبت‌های خاص تاثیرات بیشتری بروی مخاطبان می‌گذارد زیرا مذهب ریشه در باورهای ایرانیان دارد و اجرای نمایش‌های تعزیه نیز مسلما تاثیرگذار است. در نمایش سوگواره یتیمان حضرت علی (ع) نیز بخش هایی از تعزیه باعث اثر بخشی دو چندان کار گردیده است ... 




به گزارش خبرنگار تئاتر ، عصاره تعزیه تقابل خیر و شر است که از آغاز پیدایش همواره دغدغه انسان بوده و این موضوع در تعزیه به شکلی هنرمندانه و آمیخته با اعتقادات مذهبی بیان می‌شود. از این طریق مفهوم عمیقی با شیوه‎ای مناسب به گونه‌ای که مردم در آن نقش فعال دارند بیان می‌شود.

ریشه‌های آیین تعزیه به آیین‌های سوگواری پیش از اسلام بازمی گردد، آیین‌هایی چون سوگ سیاوش که پیش از این در ایران انجام می‌شده و نمادهایی چون تابوت سیاوش که در این مراسم مورد استفاده قرار می‌گرفت، در تعزیه نیز نمادهایی از واقعه عاشورا همچون نخل، کتل استفاده می‌شود و با گذشت زمان دیالوگ و گفت وگو نیز وارد این نمایش آیینی و سنتی شد.

تعزیه‌ها ابتدا به صورت سیار بودند با گذشت زمان به مجالس ثابت تبدیل شدند و با گسترش مجالس شبیه خوانی و استقبال مردم مجالس متعددی شکل گرفت و ابتدا مجالس 72 تن مربوط به روز عاشورا و بعد مجالسی با موضوعات دیگر ایجاد شد. بیش از 400 موضوع و عنوان برای تعزیه وجود دارد که اگر هر روز از سال یک موضوع اجرا شود باز هم هم موضوعاتی باقی می‌ماند که در سال اجرا نشوند.

در صد سال اخیر هنر تعزیه با چالش هایی روبه رو شده و هم اکنون این هنر به توجه بیشتری نیاز دارد تا به حفظ و اشاعه آن کمک شود. هر حرکت پژوهشی که ذهن ها را به سمت تفکر در این هنر و جدا نگه داشتن تعزیه از تحریف ها سوق دهد قابل ارج و قدردانی است. تعزیه میراثی است که توسط به رسمیت شناخته شده است.

اجرای نمایش‌های تعزیه همزمان با شب‌های ماه مبارك رمضان حركت بسیار خوبی است. زیرا تعزیه یكی از قدیمی‌ترین گونه‌های نمایش در ایران است كه ارزش خاصی در فرهنگ و هنر نمایش ما دارد.

اجرای نمایش‌های تعزیه در مناسبت‌های خاص تاثیرات بیشتری بروی مخاطبان می‌گذارد زیرا مذهب ریشه در باورهای ایرانیان دارد و اجرای نمایش‌های تعزیه نیز مسلما تاثیرگذار است.

اجرا تعزیه در محوطه بازمجموعه خانه هنرمندان ایران مخاطبان نمایش‌های تماشاخانه ایرانشهر و افراد دیگری كه شاید آشنایی كافی با نمایش تعزیه را نداشته باشند، می‌توانند به تماشای تعزیه بپردازند و این حركت نوعی معرفی هنرهای نمایشی ایرانی به مخاطبان است. اجرای تعزیه در شب‌های قدر باعث احیاء هنر تعزیه می‌شود.

پیامی ثبت نگردیده است.
نام شما:
متن پیام :
شکلک - 01 شکلک - 02 شکلک - 03 شکلک - 04 شکلک - 05 شکلک - 06 شکلک - 07 شکلک - 08 شکلک - 09 شکلک - 10 شکلک - 11 شکلک - 12 شکلک - 13 شکلک - 14 شکلک - 15 شکلک - 16 شکلک - 17 شکلک - 18
تصویر امنیتی:
تصویر امنیتی
کد تصویر امنیتی را وارد نمایید :



تصویری از گرامیداشت پانزدهمین سالگرد تاسیس 
گروه تئاتر جوان میبد و اختتامیه نمایش سی مرغ ، سیمرغ
(آبان ماه 1391)




تصویری از آخرین روز حضور کوروش زارعی در کارگاه نمایش گروه ( شهریور ماه 1392 )



ورود به سایت


خوش آمدید,
مهمان

ثبت نامثبت نام
فراموش کردن کلمه عبور؟فراموش کردن کلمه عبور؟

نام کاربری:
کلمه عبور:
تصویر امنیتی:تصویر امنیتی
کد تصویر امنیتی را وارد نمایید :

نظر سنجی

عملکرد گروه تئاتر جوان در شهرستان میبد چگونه بوده است ؟

عالی
خوب
متوسط
ضعیف


نتایج
نظرسنجی

رای ها: 595
نظرات: 107

پوسترها